S O F I A   K R O O N   W A L T E R


En formgivare som vill gå sin egen väg...

Sofia tar nu några steg till för att hitta en kanal för egna uttryck och en egen röst.

”Det är ett omständigt arbete, ibland. Och ibland faller det ner i knäet på en samtidigt som tankarna är och rotar i en oskyltad återvändsgränd.”

Vilken väg då?


Ja, en som slingrar sig fram och ger utrymme för tanke och blick att fastna på väsentligheterna. Så jag kan stanna upp både för att göra nytta och för att utforska en flyktig tanke. Den vägen där händerna får arbeta.

Det behöver inte nödvändigtvis vara en helt egen väg, men en ny – för mig.

 

Vad är ditt mål?


Mitt mål är att nå erkännande – som formgivare och som människa. Jag vill att någon ska se det jag gör och känna något. Att vissa ska bära med sig mig, eller mina verk, i minnet – som ett bra känsla.

Var kommer du ifrån?


Hm, ett ordnat helvete. Jag försöker fortfarande bryta mig ur fällan där många av oss sitter och skylar och tror det är det enda vi kan. Rädslan över att bli påkommen som den otillräckliga, sittande med stressen över att en måste passa in i flera sammanhang, och då aldrig bli riktigt bra på en enda sak.

 

Vad betyder det?


Att allt vi gör är normstyrt, styrt av en kultur som skolat oss och kränkt oss till att skämmas över det mesta när vi inte lever upp till våra egna förväntningar. Jag tror mycket på att förenkla för oss människor, men inte till den grad att det förminskar vår potential och vårt innersta väsen.

 

Vad gör du mer exakt?


Just nu gör jag gör mönster. Mönster av kvinnor, och ibland barn. Vackra, bräckliga, starka, arga, stolta. Det är känsliga porträtt med lite stickiga, ärrade och håriga kroppar som visar upp sitt inre i ett sammanhang som kan vara en dröm… eller en verklighet.

 

Vad används mönstren till?


Jag vet inte riktigt. Jag startar upp och visar upp dem i detta nu, och tänker att jag nog kommer på det snart. Det finns redan möjligheter att trycka mönstren på tyg, men det kommer nog fler uttryck och material.

 

Vad står iaugusti för?


Det var en tanke och ett arbete jag gjorde ihop med min vän Anna, som var tänkt att bli en hel arbetsmiljö. Namnet syftade på att vi skulle starta nu i augusti men jag tar istället över namnet och kör en egen nystart där jag kommer fördjupa mig i egna uttryck och söka nya manér som jag kan utveckla och komma vidare i.

 

Är dina verk till salu?


Kanske. Det beror lite på vad du vill använda det till. Men det är inte helt omöjligt ;)

 

Du verkar så mörk… och seriös?


Hahaha… är det en fråga? Hm, jag tror jag önskar att jag vore mer seriös. Men allt är relativt, har jag hört. Är mörk och seriös ens synonymt?

VIKTIGT

Jag är visserligen mitt i en resa, i utveckling, men det ni ser på denna sida får ej kopieras eller användas utan mitt medgivande,

Glöm inte att skriva eller ringa mig om det skulle vara så att du är intresserade av den form och de mönster jag gör! -> E-POST

Copyright @ All Rights Reserved